Tuesday, January 11, 2011

Malu tapi mahu

Alhamdulillah, kerja aku selama ni dah settle. Roadtrip aku ke
bintulu, sibu hari tu pun atas dasar nak settle kan 'kerja' sikit +
berjimba bersuka ria. Aku actually dah tuliskan entry pasal perjalanan
kami hari tu, tapi memandangkan internet connection aku sekarang ni
bengong, aku tak dpt nak publish dia dulu. Sekarang ni aku update apa
yang terdaya dululah ok.
Hari tu, Amni message aku dan buat plan mengejut nak ajak semua
blogger kumpul kat Ileq2 cafe. Aku tau mesti tak ramai yang dpt ikut
dulu sebab last minute announcement punya. Tapi aku tetapla msg kat
sapa2 yg aku tahu untuk join. Kalau ada, ada. Takde... What to do?
Takde jodoh nak jumpa dulu. Next time lah ok?
Malam tu, Amni cakap memang ada blogger lain yg dtg tp aku tak tau la
siapa.. Cuma aku terfikir. Kepada blogger tersebut, korang ke yang dtg
guna teksi tu? Ataupun aku salah org tengok? Hehe.. Kalau betul..
Memang aku pasti Amni terharu kalau korang sanggup dtg guna tekc.
Hehe.. Malam tu, aku dtg dulu mula2 dengan kazen aku. Sebab aku dh
dengan dia dari pagi. Kazen aku ni kira yang memang close habisla dgn
aku. Lama tak jumpa. Balik jer dia dari London hari tu aku trus ajak
dia jalan. Tak ke mana.. Just nak berbual kosong dan catch up. Nak
ajak tidur temankan aku sorang kat rumah tak dapat pulak. So aku just
ajak dia pergi sana malam tu. Lepas tu baru aku amik en.deng dtg.
,macam biasalah borak kosong. Kazen aku dengan Mr&Mrs Amni pun mcm dh
kenal lama.
Yang pasti permintaan Amni malam tu nak dengar en.deng nyanyi. Mula2
malu la konon. Tapi aku tahu dia nak jer, just perlu push skit, kalau
dh naik atas stage tu nanti confirm dia nak lagi (dalam erti kata lain
'belalak bah') ..... Tapi.. Memang betul kan cakap aku? Hehehe... Deng
ajak Mr.Amni nyanyi sekali tp dia tak nak. Malu ler tu
konon(ahahaha)..tp sebenarnya dia sibuk main bubble tu. Eh.. Bubble..
Cmne nak cakap benda tu eh? Aaa... Mana2 lah..
Sudahnya, bila deng naik atas stage dan nyanyi, Mr.Amni pun turut nait
atas dan nyanyi. Kombinasi la tu.. Duo.. Duet.. Dan yang sewaktu
dengannya. Aku ada amik gambar. Tp tak dpt upload dulu. Nak amik video
time tu... Aku m.a.la.s! Hehehe...
Malam tu balik lewat la jugak. Lepas pukul 12 kan? Kami kami jer. Tp
so far, oke lah.. Kalau ada bloggers lain mesti lagi syok kan? =P
--
Sent from my mobile device
(^_^)

18 comments:

  1. mun ada bloggers lain sure kambohhhh... :P

    ReplyDelete
  2. kmk ingin gilak nk pegi tp ayah iman demam... lak upload pic gik... kmk ada nangga mr amni lam melodi ria... hehehe

    ReplyDelete
  3. besshhh...mun kmk ada maok juak kmk nait stage.jadi penari latar..hahaha..

    ReplyDelete
  4. sik jemput kmk pun.hehehe.teringin nak nangga amni belagu eh.hehehehe.

    ReplyDelete
  5. best..mok ngga gmba bleh...yerrr...

    mun rami alu kamboh...tambah2 gk ktk ketuanya...hahahaha

    ReplyDelete
  6. Rugi kmk x pg eh... Tp apa blh buat, byk benda nak dipolah...

    ReplyDelete
  7. Kenak ktk sik nyanyi sekali? Ecehhh.. Mesti malu2 pusak juaknya nak?! haha.. Lenkali polah area PJ gik kelak...

    ReplyDelete
  8. @Khairul Antasha

    nang kompom pun. Ktk ya eksen malu ndah nak pg

    ReplyDelete
  9. @Ibu Iman

    haa! Adoh! Kmk nak nangga ya terlepas koh. Sine dpt tgk gk ow. Hurm.. Sekpa kak. Lain kali insyaAllah coba pdh awal gk. Ria sik terplan. Last minute suggestion jak ya. Hope hubby ktk dh sembuh :)

    ReplyDelete
  10. @erolnukman

    aie eh.ingat nak jadi penyanyi juak tek. Nak jadi penari latar duhal.haha..macam2 jak

    ReplyDelete
  11. @labulabi

    nak nangga amni ka mr amni belagu? Bertuah ktk nak nangga amni berlagu. Haha.. Aie.. Ktk sikda bc blog amni ka? Nya ada pdh sia. Kmk nak msg. Kmk xtauk contact num ktk. Mek ada contact sp yg ada num rah kmk ..hehe

    ReplyDelete
  12. @fLo

    sikboleh!! Yerr... Kelak deng ah. Tenet mek sekda lok tk. Ssh nak upload gmbr..

    Amni ketua kami!

    ReplyDelete
  13. @Ms Tikot

    kak..sikpa kak.. Lainkali masih ada ow. Maybe next time b4 mek pg kita semua jumpa mok?

    ReplyDelete
  14. @AmirFX

    hehehe..mek malu2 renab..susah ikit. Yerr..area PJ? Sine ow.. Tkt susah sidak dr belah pasa nun nak g cya lak..

    ReplyDelete
  15. kmk x bukak blog 2 minggu lepas.maklumlah mun dah pulang kpg nang jarang ataupun x pian nak mukak blog.banyak keja owh.hehehe

    ReplyDelete
  16. yerrRrr asa kedak lam crita drama Korea jak eh. Demam K-Pop! ehek. Rugi la mek sik datang nangga nyaduak belagu hoh hehe..

    ReplyDelete
  17. @labulabi

    ada masa pun jd malas juak nak bkk nak mun dh blt kpg? Hahaha kdk kmk cuti seminggu dlk. Sikda berabas juak blog. Haha

    ReplyDelete
  18. @Faizal n Fashitah

    yerr... Nakne tek alu kedak korea? Hahaa malasku... Sikpa.. Next time ada bah. Mun x, ktk doa2 medun dpt msk mentor. Sng gk nangga at the comfort of ur own home. Iyerr

    ReplyDelete