Wednesday, March 16, 2011

Rasa hati

Hari ke 2 baru balik dari KL. Penat sangat selepas shopping surveying barang segala. Tak sempat nak blogging, tak sempat nak jejakkan kaki tangan sangat ke blog korang. Maaf yer? Nanti aku pasti tinggalkan jejak. Tak pun tinggal jejak, tapi memang aku ada baca. just kadang2 line tak berapa mengizinkan. Dah penat2 aku tulis komen panjang2 tiba2 dah submit komen, komen terus ilang, terus down rasa aku nak tulis panjang2 lagi.


Panjang sebenarnya aku nak cita pasal perjalanan aku surveying barang2 yang kecik2 tapi penting ni. Tapi mood aku tiba2 di kacau malam ni sebab tiba2 ada pengacau jalanan tiba2 muncul. Macam orang puteh pernah cakap, Blast From The Past, or.... Back to The Future. Kalau Back For Good, takpe. Tapi kalau dah back tu saja nak menyakitkan hati dan nak kondem kan orang lain. Baik tak yah back lah. P duduk diam2 kat belakang dan jangan kacau orang boleh? 


Serious aku sekarang mengalami perasaan yang sangat down dan sedih. Mungkin ada sesetengah blogger tahu dan tak tahu pasal hari kebesaran tak lama lagi. Sepatutnya happy2 lah kan. Tapi memang takkan lepas la daripada dugaan2. Tapi out of all dugaan yang d expect, memang dtg dugaan yang tak d expect. Benda lama muncul kembali, luka lama berdarah lagi. Alahai... puitis sekejap ... tak lah.. malam ni aku just nak cakap aku memang not in a good mood sekarang. 


Kepada seseorang dua tiga, aku tahu tak mungkin korang boleh terserempak dengan blog aku dan baca semua ni kalau korang bukan stalker tegar. Tapi.... in case lah kan korang boleh terserempak dengan blog aku ni, 
aku just nak cakap, boleh tak, tolong berhenti kondem orang? Aku ingat benda lama dah tak d perdulikan lagi. Buku lama dah tuka buku baru. Chapter lama dah beraleh ke chapter baru. Tapi masih jugakkan seseorang dua tiga tu akan berada di takuk yang lama. Bukan nak mengata, tapi boleh tak kalau nak kondemkan orang pun, tengoklah sendiri. Kalau nak buat cerita pun, tolong cermin sendiri. Lepas apa yang korang pernah buat dulu menyusahkan aku, menyusahkan mereka2 yang aku sayang apatah lagi family aku. Masih tak lepas jugak sekarang kan?  Bila korang nak berhenti? Sampai aku mati? Sampai aku tak bahagia? Baru korang puas hati? 
Baru korang nak cakap yang mission accomplished. Gitu? 


betul orang cakap, makin dekat, ujian makin kuat, cuma terpulang dengan sendiri bagaimana nak hadapi nya. Aku harap aku kuat. Aku harap aku tabah. Tuhan, kuatkan lah aku. Lindungilah aku dari putus asa. 






p/s/s sedih sebab di perlakukan begini. Gugur juga air mata bila d kenang kembali. Aku perlukan teman. Tapi bff aku masih berkecik hati kat aku. serius makin laju air mata aku gugur di temani lagu kat blog INI (mintak nama lagu ngn penyanyi lok)


p/s baru lepas sesi kaunseling dengan org tersayang... rasa marah dah lepas sikit. Tapi masih geram dengan certain2 orang yang masih tak reti bahasa. Tolonglah... boleh tak? 






BACK OFF! 

23 comments:

  1. awat babe?? DR.FA is coming dr helikopter...hehe..

    biar la babe diorang tu, hobi mereka..kurang dosa kita bila kita diperlakukan begitu..

    ReplyDelete
  2. lumrah ya deng..time tok lah dugaan maha hebat.. sabar k.. yg penting Achie ada bah.. tol x achie? bila achie nak belanja kmk mkn tok? :P

    ReplyDelete
  3. org mcm ya nang sik senang nangga kita bahagia.mbak sabar jak k.err kitak lom madah bila tarikh keramat ya ngan kmk nak.hehehe.

    ReplyDelete
  4. @cik tim a.k.a DR. FA

    waiseh... dah maju ke guna helikopter sekarang? hehehe....

    erm.. memang la biarkan... just cuma terasa sikit. biarlah kan ? hehe... baiklah DR. FA!

    @KA

    achie padah bulak. and ktk yang patut belanja mek duak... wekkkK!!!!

    @labulabi

    ya mek eran.. nang sik pat koh.. dari dlk gk.. sampey kinek pun maseh juak. eran ati i... iyer.... aie.. maka kmk dah padah dalam email.. lom ktk ya.. memang ktk sik baca nak ?????

    ReplyDelete
  5. deng wut happen..huhuhu..yala tek mek denga dugaan nang sentiasa ada..terpulang kta jak gk mampu x tanggong ya..huuhuh..

    pray the best 4 u k...

    ReplyDelete
  6. @flo
    benda lamak d ungkit balit deng. entahlah.. susah juak nak padah.. hehehehe..... thanks dear :D

    ReplyDelete
  7. Aie...tedah...kmk sik tauk apa yg terjadi, tapi biasalah tok Ti (nang sik biasa, tp biasa. eh?). Nang time kedak tok lah slalu Allah merik dugaan yang sangat2 besar...
    kita sik dpt nak nutup mulut orang... tapi yalah owh? mun kita diam, kenak anok...mun ktk nganok balit, makin besar jadi nya... :(
    Embak sabar & berdoa jak lah... *hugs*

    ReplyDelete
  8. Aie...tedah...kmk sik tauk apa yg terjadi, tapi biasalah tok Ti (nang sik biasa, tp biasa. eh?). Nang time kedak tok lah slalu Allah merik dugaan yang sangat2 besar...
    kita sik dpt nak nutup mulut orang... tapi yalah owh? mun kita diam, kenak anok...mun ktk nganok balit, makin besar jadi nya... :(
    Embak sabar & berdoa jak lah... *hugs*

    ReplyDelete
  9. bencik bila nemu org kdk tok nk ow. bg mek nk...mun cdak being stalker for good. x pa lah juak. tp utk niat di sebalikny...cam WTF jak.

    mek tgh lalui situasi tok. so mek paham pasaan ktk ztie.

    ReplyDelete

  10. @mrs ichiban

    kira biasalah juak... aok.. paham mek. mulut org nang sikpat dtutup. p sedih lah juak. nak diam... makin jadi. dilawan. di padah durhaka lak. hahahahah....

    @redbloodsnow
    nang jak eh... stalker utk mengkondemkan org mek rasa better sidak back off jak. apa ka rasa dirik artis kali nak ow... huhu...

    yalah.. mek dah baca entry ktk. hope ktk pun tabah juak k. bak kata kaawan mek. ibarat melodi jak.... hahaha

    ReplyDelete
  11. sbr yer....

    anyway,sy bru lg dlm wedding blog nie...
    nice to meet u...
    jgn sedey2

    ReplyDelete
  12. kamek sik paham sebab kamek pun sik sempat nak ngengon blog orang... blog kamek nak pun kamek sik terurus... jarang nak nangga kamek lately.. huuuuuuuuuuu....

    p/s: thanks malam tadik deng...

    ReplyDelete
  13. sapa entam my laling sedey sedey tuk?
    padah ngn kak vee, tuk kak vee dtg anggus palak urang ya sampei tebik sebelah..ekekekeke..
    hari ya, kak vee kepingin nak jumpa ktk koh..nak contact..tapi malu..auw! kak vee takut ngaco ktk yg tgh gago bershopping barang =0).

    ReplyDelete
  14. kenak ktk? be cool k.
    mak pengantin ne bleh sedih2 :)

    rugi nya kmk sikpat attend wedding ktk..sikpala..

    doa kmk utk ktk k :)

    ReplyDelete
  15. Sabar jk k even kmk x tauk apa kes.. Besalah mulut tempayan dapat kita nutup.. Mulut manusia tok payah kit.. Makin dilayan makin jadi.. Better silent.. Huhuhu..


    Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
    Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

    ReplyDelete
  16. Sabar jk k even kmk x tauk apa kes.. Besalah mulut tempayan dapat kita nutup.. Mulut manusia tok payah kit.. Makin dilayan makin jadi.. Better silent.. Huhuhu..


    Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
    Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

    ReplyDelete
  17. salam ztie sayang

    aduh. Pedih hati kaka tok ko nangga luahan hati kitak tok ko. apa yg kaka dapat madah... i do understand ur situation. I also miss my bff.. a lot. and still hoping that she will understand my situation.

    paham kaka apa yg kitak alami ya. Sama kita tok ko. Sabar jak. Adeh! kakak tok pandey madah dgn ktk utk sabar dengan dugaan ya... tapi tie.. ingat lah... he is still there for you.. listen to all ur rengekkan... rintihan.. me?

    jadi dik... as what u told akak... just be urself. U know ur self better than them. As u told me in myblog, u can call me if u need my advise.

    bertahan la demi kebahgiaan ktk di masa akan datang...

    p.s : udah mek dgr lagu dari blog v ya.. sedeh lalu eh...

    ReplyDelete
  18. ztie dearie...

    apa pun yg berlaku tenang tenang dan teruskan dgn apa jua impian di hati yer..

    ReplyDelete
  19. oi sayang kmk..baruk baca kmk tok koh..ngek juak kmk siktauk ktk bertukar link..lupak!! ingt menyepi gago..

    dugaan..berdoa banyak2...biarkan sidak..makin ktk kedak tok..bertepuk tgn sidak ebrjaya polah ktk down koh..

    kmk siksabar tgu tiba masanya..

    ReplyDelete
  20. masa tok ktk menghitung hari menuju ke kehidupan baru, kebahagiaan baru, jgn d pk org sakit jiwa ya eh... heheh.. nang biasa, dugaan ya bah... nasihat kmk, ingat Allah & berdoa, Allah sentiasa membantu hambaNya & dgn Allah la sebaik-baiknya ktk mohon pertolongan.. :) cheer up!

    ReplyDelete
  21. @ekin cinta yusri
    Tak lama lagi tu. Preparation dh siap semua dh lah yer?

    @amni
    Sekpa.. kelak ngengon blog ya. Sila jak urus benda2 terpenting dlk... no hal nak ow. Asal sik lupak geng dlm tk jak

    P/s anytime dear

    @kak vee
    Mun dpt d anggus nak bgs juak kak. Sak nya tebik sikit. Ingat selalu supaya jgn jahat. Hheje.. kmk ingin juak kak. Tp lom rejeki nak ow. Kmk ria pun gago juak kak. Lom sempat nak jumpa ktk. Ria ada sidak jak ngahak kmk d otel ya pun sik lamak. Kelak kak ow :) ne tauk ada rejeki kelak

    @hani apandi
    Lamanya sik dgr bita ktk tk. Yalah. Msalah sentiasa ada. Aikpalah. Lak wedding ktk jgn lpk jemput kmk ow

    ReplyDelete
  22. @d tieah

    Yalah tieah.. neda lain dpt d plah lok selain diam jaklah. Nak d lawan lak kin jd. Huhu

    @kembhojha

    Yalah kak.. paham mek. Sikpalah kak. Ktk mksdlan arwah ka yg dgr rintihan ya kak? Sikpalah... kmk org ada k ganti tmpt sementara kak. Mungkin sik sebaik arwah. Tp kmk org tetap ada. Makseh kak for the comfort. Memang ya semua dugaan lah dlk time tk. Bertahan jak dlk. Nangga cmne.

    Pasal bff mek ya. Mek berserah lah dlk kak. Semoga terbukak pintu hatinya utk memahami keadaan kmk. Harap bff ktk mcm ya juak kak

    P/s sedih nak lagu ya...tp bermakna

    @ fiza amran

    Terima kasih. Yeap.. mudah mudahan dipermudahkan segala urusan


    @v

    Waaaa! Sedih eh ... huhuhu... bleh2 ktk terlupak sedangkan ktk lah yg pdh noted dlk.. huhu

    Talah. Kuatkan semangat jk dlk time tk kita. Apa2 hal, harungi jaklah.

    Kmk xsabar juak! juh juh! Hahaha

    @mama nabihah
    Yalah kak. Org skt jiwa tk nang sentiasa ada. Semoga hati nya terbuka jak utk berenti jd skt jiwa. Hehehe makseh for the advise kak. Memang sikda org lain yg lebih baik utk kita berpaling mun sik kepadaNya

    ReplyDelete