Tuesday, April 19, 2011

satu petang di KLT





Aktiviti petang hari di kampus, setelah hampir dua minggu aku kat sini. Inilah pertama kali aku dok jalan-jalan kat luar. Melihat2 aktiviti student kat sini petang hari.
Yang pastinya pelbagai sport yang dimain. Gambar first sekali menunjukkan orang ramai tu, diorang tengah main Frisbies ... betul tak nama game tu untuk sesiapa yang tahu? ala... game yang main baling-baling benda berbentuk cakera tu. Ada 2 group kat sini yang main frisbies tu. Yang kat depan and belakang. And ada jugak yang belakang tu dalam 2, 3 orang sebenarnya baru nak bertatih main rollerblade.

Gambar kedua tu pulak lebih merangkumi anak-anak bujang ramai-ramai mengejar satu bola. Hehe apa pekdahnya? Mari mengeluarkan peluh. Dibagi satu sorang bola tak nak. Nak juga berebut bola yang satu tu. Yang ni favourite game hubby aku, bola sepak. Kalau nampak, dia ada dalam gambar tu. Dari tadi menahan diri tengok orang main
. Last2 tanpa segan silu dia pun join. Betullah kan? Kalau nak tunggu orang ajak sampai bila?

Hah! Gambar ketiga ni permainan kegemaran aku. Basketball atau nama manjanya, bola keranjang. Aku nak join main tapi takde perempuan lain yang berjiwa macam aku. Yang lain lebih tergedik2 kat luar court. Erk!! Nak join jejaka2 tu boleh jer kalau aku... tapi ... tapi... takut ada pulak orang berlari2 dari court sebelah.. ehem!

Oke. Yang last sekali ni ... badminton la kan... kreatif. Takde nett, sorang main kat dalam sorang main kat luar.. jadi.. gate tu adalah jaringnya. Jimat kos.. jimat semua... kalau dari bilik aku memang nampak semua ni. Cakap jer nak tengok siaran mana hari ni. Hehehe...

Oklah.. itu jer.. aku nk panggil hubby aku balik. Dah azan maghrib dah ni.


"Ooo bang!!! Udah2 gk ktk nyepak bola ya koh"

P/s saya di antara perempuan2 yang duduk tepi court jer hari ni. Hehe...

Published with Blogger-droid v1.6.8

9 comments:

  1. oii org sibu..senam2 la koh..hehhee

    ReplyDelete
  2. dah jadi org sibu ah..hehe..join la men frisbee ya..bestttt!!!!

    ReplyDelete
  3. apekah?macam mane game frisbies 2 ye?seriyes baru dengar jugak gayanye nih.hu3

    ReplyDelete
  4. Mek suka juak main bola telanjang ya wpun xpnde glak..haahahah..;)

    ReplyDelete
  5. cam best game frisbies ya aih
    ku suka mun activiti ngeluar peluh tok hehehe

    ReplyDelete
  6. oiii urang cboo! coba laa gi brenang rah sungei batang lupar nun koh! eksesais bah!

    ReplyDelete

  7. @V
    waaa... bersenamlah kamek tok kohh.. macam2 senaman dah tok.. hahaha

    @cokobi
    aie.. sekejap jak jadi orang sibu ya sikdalah lamak ne bah. yer.. ktk pernah main ka ??

    @amir
    kmk mok main badminton aie.. tp sekda org nak ngn main tok.. raket ngn buah pun lom beli. mok hadiah k kmk sik?

    @aleen aiden
    tak tau jugakla camna main tu. yang pasti tengok diorang baling lepas tu kejar frisbie tuu

    @flo
    ktk telanjang ka main bola ya ? =_='

    @jue
    yahh.. kelak kita molah gathering aktiviti main frisbie jak ahh... heheheh

    @fnf
    eee.. ktk nak suruh kmk berenang ngn boyak ka apa?>>????

    ReplyDelete

  8. @V
    waaa... bersenamlah kamek tok kohh.. macam2 senaman dah tok.. hahaha

    @cokobi
    aie.. sekejap jak jadi orang sibu ya sikdalah lamak ne bah. yer.. ktk pernah main ka ??

    @amir
    kmk mok main badminton aie.. tp sekda org nak ngn main tok.. raket ngn buah pun lom beli. mok hadiah k kmk sik?

    @aleen aiden
    tak tau jugakla camna main tu. yang pasti tengok diorang baling lepas tu kejar frisbie tuu

    @flo
    ktk telanjang ka main bola ya ? =_='

    @jue
    yahh.. kelak kita molah gathering aktiviti main frisbie jak ahh... heheheh

    @fnf
    eee.. ktk nak suruh kmk berenang ngn boyak ka apa?>>????

    ReplyDelete