Monday, June 13, 2011

Cuti lagi! Johor ke Melaka :)


Masih di Johor, masih dalam van, dan driver van tu tanya nak ke tempat kedai buat chocolate tak ?? Memandangkan yang di dalam van tu banyak kanak-kanak riang, so mestilah ayahanda aku cakap pergi jerlah......... (macam tak ikhlas... weekkk!!) 

So, pergilah ke satu kedai ni, dari luar nampak macam kedai biasa jer, dan simple2... tapi kat dalam, macam best pulak, mewah sikit pun ada. Kebetulan pulak hari tu, ada sebuah bas membawa kanak-kanak dari tadika kot melawat tempat tu, ramai!!






Di pendekkan cerita.. sila tengok gambar.. bila masok jer dalam kedai tu, dua tiga orang pekerja akan greet guna mikrofon. Lalalala... dan terus di bawa ke satu korner dan diorang terangkan asal usul koko dan cokelat dan ... cokelat dan cokelat dan cokleat dan cokelat lah...... tengok gambar ok! 

Model-model cokelat berpengalaman semua =P










air cokelat!! 



macam2 jenis cokelat yang dah di potong, cokelat durian, oreo, mango, errr.. tak ingat... sebab tak kosentret~~ hehehe :P 












Then lepak tepian air kejap, tak dapat masok singapore, pandang dari jauh cukup ok! (errr.... tak!)




Tapi kitorang tak lama kat Johor! sebab... sebab... takde apa nak buat kat sana.. so ayahanda suruh driver tu bawa kami semua pergi Melaka on THE SAME DAY.. hehehehehhe 

on the way tu, semua org tidur kecuali driver dan aku. Driver of course lah memandu, aku??? Aku buat kerja! Ingat aku holiday jer??? 


Sampai kat Melaka, dah lewat malam sikit dah, sebelum cari hotel, kami pergi isi perut dahulu!~ semua perut dah bernyanyi-nyanyi lagu keroncong untuk ana... huehueheuheu... 

Seperti biasa ayahanda mesti nak makan seafood, errr, jadi cubalah cari tempat yang berkaitan... 
Tak ingat nama tempat... tapi makanan ada! heheeh =P 

Sila rujuk gambar =D

ikan masak tiga rasa tu wajib! aku punya! 












Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

8 comments:

  1. wooohooo...rindu dgn johor...lmk mek x pg sia..

    nyaman udang yalok...melior pepg ngga...lapar eh...hahahaha

    ReplyDelete
  2. uissshh! Cokelat!!! my my.. konfem aku gila masuk kedai nih. hadui gundah gulana jiwa ku dibuat nya.

    sedap gila ah seafood tu ztie. lala tu besar nya..mmmmm...kat Tawau pun banyak jugak seafood best best..next trip pegi la Sabah. kenyang makan seafood je..

    ReplyDelete
  3. Nang puas raonlah ktk.. Kmk pun rindu nak outstation ngerayo2 snip snap gambar hehehe... :P

    ReplyDelete
  4. salam kenal..nice blog dear..oredy follow:)))

    ReplyDelete
  5. nyum2..sedap2 makanan ko snap ek..

    ReplyDelete
  6. Bestnya gi kedei byk cokelet...

    ReplyDelete

  7. @flo
    haha sik berapa udang ya koh flo. nok rah kch juak nyaman! yer....

    @hani!
    hahaha confirm hani masuk kedai tu tak keluar lagi lah jawab nya kan. sebab dah jadi hantu coklet. hehe

    aaaa.. kat sabah mmg banyak. dulu selalu pergi sekarang dah jarang dah. memang tunggu nak cari peluang nak pegi lagi ni..

    @wa kerol
    aie.. lalu puas raon. sikda aie.. lom puas gik kmk raon aiee... camne tok ??? ehehehe

    @honey amour
    salam kenal... terima kasih :D

    @shindosai
    hehehe... snap jer... nak makan tak ?? jom!

    @mstikot
    yah.... ktk gila coklet juak ka kak? hehehe

    ReplyDelete