Thursday, June 9, 2011

Landing di JOHOR


Selamat awal pagi! First of all, aku nak cita sikitttttt jer... tak banyak pasal holiday aku time cuti Gawai hari tu... 
Mula2 ayahanda ingat nak pergi Jakarta melawat anak2 buahnya, tapi suami tak dapat pergi sebab.. sebab... kena ban! lalala.. Siapa suruh! padan muka! hahaha *jahat* 

Oklah, tanpa membuang masa, flight dari Kuching pagi tu dalam pukul 10 pagi kot.. kalau tak silaplah kan, pergi direct ke JB a.k.a Johor Bahru. Errr.. betol tak eja? Fail ni... hish... 

Gambar di bawah merupakan sedikit di antara bala tentera yang mengikut ekspedisi time tu... cewah.. hehehe 
Mestilah anak2 buah durian, rambutan, langsat, ciku, mangga dan segala jenis buah yang ikut bersama dengan suami =D 



Ni pulak gambar kat dalan VAN .. menyewa van kat JB sebab... sebab.... ramai kan. Nak guna teksi pulak perlu bayar 2 buah teksi kot or lebih... jadi guna van jer lah.. lagipun senang nak bawa driver van tu ke sana sini. Sebab sewa untuk satu hari. 



Destinasi pertama selepas landing kat JB, ayahanda of course mencari tempat kegemaran dia di JB... 

CLUE : DI mana ada kambing, di situ ada ayahanda saya!! ERK! 

hehehe jadi kami pergi ke satu restoren ni... RESTOREN ZZ 

semua yang masok restoren ni.. mesti tidoooO!!! hahaha.. ok.... kidding 



MENU UTAMA?? 

selagi ada kambing.. itulah di kejar ayah saya dan encik suami.. dan mami.... dan saya! hahahah... 







NEXT DESTINATION? 


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

7 comments:

  1. gambar dibah ya lok.alu kembang aik lior nangga.wakakaka.

    ReplyDelete
  2. Wahh.. Meriah ada jak.. Best mun pergi rami2 kedak ya... Sik la boring gilak...

    ReplyDelete
  3. hanie suke part sewa van tu...very de senang nak jenjalan pi mana je kan.

    gi jalan jalan mane JB. hanie tak penah gi JB lgi..huhuhu~~~

    ReplyDelete
  4. wah rami!geng bas skolah!!weh ney pix ko!!eeeee

    ReplyDelete

  5. @labulabi
    hahahahah sik jeles ka??? ekekeke

    @amir
    aok nang best koh mun rami... mun sikda gilak.. boring jak kita2 jak

    @hanie dew
    heheh.. memang. lagi senang sewa van tu.. takde g mana2 sangat. tunggu next entry ada cerita hehe

    @jue
    hehehe aku penyupan dow.. ne nak bergambar.. hahahaha

    ReplyDelete
  6. Nyaman...kambingnya...lamak dah sik makan kambing

    ReplyDelete
  7. monalea
    hehehehe nang nyaman kambing nak ow... rasa apa jak. tp mun dah banyak gilak makan kelak sakit perut. wuwuwu

    ReplyDelete