Monday, September 14, 2009

pencuri or ? ? ?

erk.. nak di jadikan sigek cerita, ada satu malam ya, saya sorang dok di umah. my parent pegi berjalan dengan abang. layap2 tek.. nangga jam dah kol 12 lebih. and in a few minutes i heard my brother's car roaring outside, and another minutes, one by one, my mom and dad entering the door house with my anak buah and sis in law....
sebab tengah syok layan anak buah.. in about almost half an hour dat i just realize.. where's my brother?
then i ask my mom...

me : mak... ne abang neh?

mak : abang ko d luar nun.. gik nahan miak nak ncuri ya ?

me : eh? miak ncuri apa gk? sine nemu tek?

etc..etc...

and yes peeps, my neighbour house almost got robbed.. ALMOST.. not yet. sik sempat kot.. hehee.. thanks to my brother who's luckily balit time ya. he see's something suspicious around the corner of my neighbour house (maybe thinking of stealing motorbike) cause, u see, my jiran punya umah tok, sekda pagar, and moto apak nya di tandah d lua jak.


so.. bila abang nak u turn tek, tetanggalah tek satu lembaga di korner, ngembak ati ingin tahu, d blok nya terus, ngam juak pencuri, actually there were two of them, but one manage to get away. so abg tahan budak sorang tok jak..
and u know what? he's just a small kid. seriously... maybe around 13,14. but he's no longer in school.
i wonder what happen to parent nowadays. (this makes me remember of the thieves that steal my niece bicycle before.. tell u guys later about it)

back to the story, abang saya tek nahan miak ya terus.. fyi, badan my bro is... besar... he's huge man. and compare to that kid. no wonder la the kid seems wanna cry when he see's my bro. bila abg saya dah nahan nya tek nak, bok ada one of my either neighbour, who apparently set his eyes on the boy too, come out from his house. we call him baby.
when my bro asked the boy, who's he with, what he's doing, the boy dont want to admit anything.
then my bro ugut this boy.. my bro cakap nya nak ikat miak ya rah one of the empty houses (which they claim to be haunted).. terus miak ya nangis.. sik merik2 gik muka nya nangis..
yah.. pandey plang nya takot oww.. ngekot miak g mencuri sik plang nya takut...

erm.... disebab kan nya sik mok ngakuk papa, and mengikut undian ramai, bukan sik mok sidak melepas miak ya.. tp tok bukan kali pertama bha.. malah ada yang lebih teruk gik dari tok yang pernah jadi..
so.. entah dari sine dan entah bila jak, tiba2 jak saya nangga kereta polis masok dalam lorong ya...



polis dan ahli mesyuarat tingkat yang hadir ... hehehehe ensem juak polis ya ow.. tp mesti nya kenja... opsss...


bak kata polis ya tek, miak tok sikpat di gari, tangannya halus gilak, di gari pun tangganya leh kuar balit dari gari ya.. ermmm (bayangkan betapa kecik nya nembiak ya )
huhuhu... dah lah ...


kelak cita ya gik... sik tauk dah apa kejadian miak ya kak di mbak sidak g balai ria...
oh ya, lepas ya mek org lepak2 lok rah luar ya.. dari depan lorong mala jak ada duak tiga nembiak nak masok lorong mala sik jadi. kali nya ncarik miak ya kali nak ow.. nendak.. nembiak ya sik balit k melapor dirik rah 'markas' hehehehe


ehh... udahlah. pjg gilak ngerepak... tok di makan mek orang 2 ari ya tek ....


4 comments:

  1. Wohhh...ya bok kecik daa jak pencuri ya. Apa laa nak jadi ngan miak kinek tok hoh. Ermm polis ensem? Ady nama nya nak? Kawan mek ya. Haa.. kitak anok nya hoh.. lak mek mereport ngannya ehek XD

    ReplyDelete
  2. hehehe.. yalah ow.. kecik nak nya mun dah tangan digari pun tgnnya msh leh kua..

    eh eh.. kompidem.. alu kawan nya... ehehhee... poret ktk!
    padah jaklah.. padah ngnnya.. nya ncem.. p kenjeres.. haha

    ReplyDelete
  3. kecik juak miak ya owh, smpi gari mmg sik dapat pake, kecil2 dah berani, mun dah besar kelak macam ney lah hoh....
    polis hensem2 dan kenja2 hahaha...ada yg betul ya...ada yg cam ya, rasa diri hensem kan, tapi sik semua lah, ada kena saman polis, ada blogger polis sik, ampunnn pak..

    selamat hari raya utk JT dan keluarga...=)

    ReplyDelete
  4. aok eh.. ng jak ow.. kecik ada jak ... erm...
    ya bg odio ya.. mok nya sbnrnya pak pulisi ya. nendak nya mok men report2 ya .. heheehhe

    selamat hari raya untuk ktk juak ivy.
    mun dapat jalan. jlan jak ke rumah oww :D

    ReplyDelete